top of page

Misschien heb je heel wat vragen als je een wandel- of fietsvakantie boekt bij Just Walk.

We hebben de meeste vragen hieronder beantwoord. Maar heb je er nog enkele andere, aarzel niet om ons te contacteren op info@justwalk.be.

 

Wanneer moet ik reserveren?

We nemen enkel reserveringen aan tot 4 weken voor vertrek. Dus liefst 10 tot 12 weken voor vertrek, om zeker te zijn dat alle overnachtingen in mooie accomodaties geboekt kunnen worden. Dan heb je ook de tijd om jullie goed voor te bereiden.

Hoe fit moet ik zijn?

We stellen heel wat verschillende wandelvakanties voor,  met verschillende afstanden en wandeldagen, zo dat je makkelijk je wandelafstand per dag kan kiezen geschikt voor je niveau. Als je geen actieve levensstijl hebt, raden we je toch aan om 2-3 maanden voor de start van je wandelvakantie regelmatig te wandelen liefst op heuvelend terrein.

Hoe geraak ik aan het beginpunt van de wandeling?

We spreken meestal af op de plek waar je overnacht op de eerste dag. Ik breng jullie dan persoonlijk naar het vertrekpunt. Zodoende moeten jullie zich niks aantrekken van bagage en de wagen , want die staan bij de eerste overnachtingsplek.

Bij bevestiging van je boeking wordt alle info (plaats van afspraak, plaats van logies, routebeschrijving) via mail opgestuurd.

Kan ik iets bezoeken tijdens mijn wandeling?

Je hebt gezellige dorpjes : Zichem, Averbode en provinciestadjes met een rijk verleden zoals Diest en Aarschot.

Echte landmarks zoals de basiliek van Scherpenheuvel en de abdij van Averbode kom je ook langs, het centrum van de Hageladse wijn ligt ook op één van de routes. Indien je hierover meer info wenst, laat het me gerust weten.  

Je ziet een ongeziene afwisseling aan landschappen. Je beleeft het allemaal: eindeloze akkers en weiden, vochtige beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, ijzer­zandstenen heuvelruggen, schrale zandgronden en mysterieuze bossen. 

Wat heb ik allemaal nodig?

Je hebt natuurlijk goede wandelschoenen nodig (eventueel trailschoenen, maar niet ideaal bij modderig weer)  en liefst waterdicht, comfortabele wandelkledij, zeker een waterdicht (en winddichte) jack/jas en misschien ook broek, een dagrugzakje en handschoenen en muts wanneer je wandelt van november tot maart. 

Wanneer is het de beste tijd van het jaar?

Natuurlijk zijn alle jaargetijden en alle maanden mooi… maar het makkelijkste is natuurlijk vanaf de lente einde maart tot begin oktober. Daarna kan het heel wat frisser worden …. En iets minder aangenaam voor de minder geoefende wandelaar.

Kan ik mijn hond meenemen?

Gelieve dit zeker aan te geven bij de reservatie, aangezien niet alle accommodaties honden aanvaarden (zie contact formulier - bericht). 

 

Wat gebeurt er als ik het niet kan uitwandelen?

Je kan soms met de trein verder of met de bus. De bus en treinuren kunnen opgevraagd worden bij mezelf. Ook krijg je de adressen van de taximaatschappijen.

Kan je ergens stoppen voor lunch?

De meeste routes lopen langs dorpjes en daar zijn zeker genoeg terrasjes en horeca aanwezig.

Ik geef jullie zeker tips mee voor onderweg zijn bij vertrek.  

 

Ik ben vegetarisch/ op speciaal dieet, kan je hiervoor zorgen?

Vertel ons je restricties als je boekt. De meeste hotels/B&B’s hebben steeds een vegetarische optie, maar iets meer strikte dieten kan iets moeilijker zijn, we proberen hier in elk geval rekening mee te houden. Maar vraag dit even na bij reservatie.

 

Verzorgen jullie bagagevervoer?

Wij zorgen ervoor dat jullie bagage en jullie wagen steeds bij de hand hebben als jullie ergens overnachten. Daarom spreken we ook af op het middenpunt van het traject.

Voor de fietsers zorgen we enkel voor bagagevervoer, ik stippel voor jullie lusvormige trajecten uit zodat jullie altijd eindigen op de plaats waar jullie de wagen hebben achtergelaten.

Waar zal ik overnachten?

Waar je zal overnachten, hangt natuurlijk af van het wandel of fiets-traject dat je kiest. 

We hebben telkens gekozen voor mooie B&B’s, met alle comfort of kleine hotelletjes, of soms op een bijzondere locatie. Jullie accommodatie is steeds zo dicht mogelijk bij jullie wandeltraject gekozen.

Wat moet ik elke dag meenemen?

Je neemt een dagrugzak mee, met je lunch of pick nick, een waterfles, een thermos met wat koffie of thee, regenkledij, een eerste hulp pakketje, gsm, (fototoestel of verrekijker), wat reserverkledij,… of nog wat persoonlijke spullen.  (als het koud is ook handschoenen/muts.. als het warm is een petje/zonnecrème).

 

Zijn wandelvakanties geschikt voor kinderen?

Daarom hebben we speciaal een route uitgestippeld 'stappers met kids', het zijn wandelingen van 10-15km voor 2 dagen

 

Wat is meestal niet inbegrepen in onze wandelvakanties?

Reisverzekering dien je zelf af te sluiten.

De meeste avondmalen zijn niet inbegrepen.

Ook sommige lunches.

De drank bij de avondmalen en/of lunch. Eigen aankopen.

Question Mark plein
bottom of page